Jump to content


- - - - -

How To Play Osrs With Rsclient Guide


  • This topic is locked This topic is locked
6 replies to this topic

#1 Black

Black

  • Posts:3,263
  • Joined:25-May 11
  • RS Status:Oldschool

Posted 27 February 2013 - 02:45 PM

This from the patch notes:

For Windows

Quote

  • Right click the Windows icon (usually in the bottom left corner) and select Open Windows Explorer.

  • Browse to C:\Users\{user}\jagexcache\jagexlauncher\ or C:\Documents and Settings\{user}\jagexcache\jagexlauncher\
  • {user} is the name of the account that actually did the downloadable client install.
  • Copy the runescape folder, and call it oldschool

  • Go into the oldschool folder, and rename runescape.prm to oldschool.prm (NOTE: if you don't have file extensions set as visible, you will see "runescape" rather than "runescape.prm" as the file - you'll need to just rename it to "oldschool", as the file extension will then stay the same)

  • Right click the oldschool.prm file and either select 'edit' or 'open with'.
    • If you need to select open with chose any text editor like Notepad or Write.
  • When the file opens find the line that says -Dcom.jagex.config=http://www.runescape.com/k=3/l=$(Language:0)/jav_config.ws and change it to say -Dcom.jagex.config=http://oldschool.runescape.com/jav_config.ws
    • Language:0 may be :1 :2 etc. This is redundant for oldschool servers as they are English only.
  • Save file.
  • Find and copy the RuneScape client shortcut, rename this Old School RuneScape, or similar
  • Edit the new shortcut properties so that where it says "JagexLauncher.exe runescape" it now says "JagexLauncher.exe oldschool"
  • Open the downloadable client using the new link to get the old school game, or your old link to get the main game!
Reverting changes:
If you get something wrong, to return the client back to default live game, simply follow this guide again, and replace the line  -Dcom.jagex.config=http://oldschool.runescape.com/jav_config.ws with -Dcom.jagex.config=http://www.runescape.com/k=3/l=$(Language:0)/jav_config.ws


MAC OSx

Quote

  • In Finder click on Applications.

  • Right click on the RuneScape icon.

  • Select ‘Show Package Contents’.

  • Double click on the folder ‘Contents’.

  • Double click on the file Info.plist

  • In the Info.plist file look for the line <string>http://www.runescape.../l=$(Language:0)/jav_config.ws</string> and change it to say <string>http://oldschool.run...m/jav_config.ws </string>
    • Language:0 may be :1 :2 etc. This is redundant for oldschool servers as they are English only.
  • Save the file.

  • Open the downloadable client as you normally would.
Reverting the changes
To return the client back to the default live game, simply follow this guide again, and replace the line<string>http://oldschool.run...m/jav_config.ws </string> with<string>http://www.runescape.../l=$(Language:0)/jav_config.ws</string>.

Posted Image


#2 Rsn Alex

Rsn Alex

    #Team_Alex m8

Posted 27 February 2013 - 03:06 PM

Nice guide Solace minion. :thumbsup:
Posted Image

#3 The Major

The Major

    Friends, let's bring them Hell.

Posted 27 February 2013 - 03:48 PM

This is already present in the official RS Wiki.

EDIT 27/2/13 -
[code][/code]
tags would be useful to show what bits need to be edited in, but overall still pretty good.

Edited by TS Togusa, 27 February 2013 - 03:52 PM.


#4 Uzx_

Uzx_

    Junior Member

  • Posts:34
  • Joined:30-December 12

Posted 27 February 2013 - 03:58 PM

This is copy and pasted from the news part of OSR...

#5 Black

Black

  • Posts:3,263
  • Joined:25-May 11
  • RS Status:Oldschool

Posted 27 February 2013 - 04:04 PM

View PostUzx_, on 27 February 2013 - 03:58 PM, said:

This is copy and pasted from the news part of OSR...
Thats the first thing it says in the op.. that its from the patch notes which not many read.

Posted Image


#6 Milktea4me

Milktea4me

    I aim to please!

Posted 27 February 2013 - 07:17 PM

View PostBlackenese, on 27 February 2013 - 04:04 PM, said:

View PostUzx_, on 27 February 2013 - 03:58 PM, said:

This is copy and pasted from the news part of OSR...
Thats the first thing it says in the op.. that its from the patch notes which not many read.
Either way, this isn't needed. People aren't allowed to copy and paste from update or patch notes. If you made a video on how to do this, then people would have a difference tone.

Edited by Milktea4me, 27 February 2013 - 07:18 PM.

Posted Image

Posted Image Posted Image Posted Image


#7 Jay

Jay

    {◕ ◡ ◕}

Posted 27 February 2013 - 07:22 PM

Should be common knowledge as it was released in a patch note. We don't allow threads like this for people to try and get quick rep for posting something so obvious.


"Your tenacity is admirable, but pointless."

Posted Image

♥ Community Leader of Guides & Tips - Pm me with all issues





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Font:
Arial | Calibri | Lucida Console | Verdana
 
Font Size:
9px | 10px | 11px | 12px | 10pt | 12pt
 
Color: