Jump to content


Help! My Runescape Won't Load!

Runescape problem

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 skippyonfire

skippyonfire

    Member

Posted 04 September 2009 - 02:27 PM

**RESOLVED**

For the last few days, i have not been able to access runescape. When loading the game, i get stuck at this screen:

Posted Image
(Checking for updates - 97%)

This has been happening to me since the RuneTek 5 update. Also, the loading screen appears to 'twitch' occasionally. Any suggestions at all would be helpful.
What I have tried already:
  • I have used another internet connection
  • I have tried 2 browsers (firefox and the latest version of ie)
  • I have tried using sun java instead of regular java
  • I have waited 30 minutes for it to load
  • I have erased old runescape cookies in hope to 'reset' the system

Edited by skippyonfire, 09 September 2009 - 04:40 PM.

Current goal: 99/99 range - Complete!
Current cc: zchat


-SKIPPYONFIRE-

#2 Pale Silver

Pale Silver

    Making First Pixel

  • Posts:994
  • Joined:07-March 09
  • RS Name:TzTok-FlSH
  • RS Status:Free

Posted 06 September 2009 - 02:40 PM

1. Reinstall Java
2. Wait, sometimes it takes a while depending on your internet connection

#3 skippyonfire

skippyonfire

    Member

Posted 06 September 2009 - 02:58 PM

I reinstalled java and did a system restart...
but i am still getting the same problem
Current goal: 99/99 range - Complete!
Current cc: zchat


-SKIPPYONFIRE-

#4 Betta

Betta

    Member

  • Posts:7,278
  • Joined:13-November 03
  • RS Status:Retired

Posted 09 September 2009 - 03:07 PM

Open up My Computer or some other explorer window. Click the URL bar, and paste this in: C:\Windows\.jagex_cache_32

Delete everything in this folder. Try again.

-Betta

#5 skippyonfire

skippyonfire

    Member

Posted 09 September 2009 - 04:33 PM

Well, I let it sit for 10 minutes and it worked!!! thanks a lot mate.

**EDIT**
Thanks. I deleted everything, including the hidden data in that folder. I thought it would work at first, as it reloaded the game code again, but I am still having the same issue. Is it possible that jagex is just out to get me?

Edited by skippyonfire, 09 September 2009 - 04:39 PM.

Current goal: 99/99 range - Complete!
Current cc: zchat


-SKIPPYONFIRE-




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Font:
Arial | Calibri | Lucida Console | Verdana
 
Font Size:
9px | 10px | 11px | 12px | 10pt | 12pt
 
Color: